Skip Navigation Links Startsida - Näringsliv

Solfjät - Blommor & Sång

   

Solfjät - Blommor & Sång

Adress:Axebo Farstorpsvägen 12
574 98 Nye
Telefon:0383-803 30
E-post:solfjat@citynetv.se
Hemsida:http://www.solfjat.n.nu

 

 

 

SOLFJÄTBlommor & Sång är ett litet företag som drivs av mig, Lenette Ahnstedt. (Florist och musiker med man och tre barn.)

 

SOLFJÄT´s affärsidé är att...

...med kundens idéer och önskemål som grund,

sälja skräddarsydda varor och tjänster

inom blommor, sång och mycket mer.

 

Vid bröllop hjälper jag gärna till med de blommor som önskas t.ex. brudbukett, brudbåge, bordsdekorationer m.m. Till vigseln kan också solosång ordnas. En personlig bröllopsgenomgång med användbara tips och idéer erbjuds alltid.

 

Vid begravning kan jag erbjuda lite annorlunda kistdekorationer med mycket "skog och natur". Möjlighet finns för anhöriga att, som ett led i sorgearbetet, hjälpa till praktiskt i skapandet.

Även vid dessa tillfällen ges möjlighet till personliga samtal kring förberedelser och speciella önskemål. Trycksaker t.ex. begravningsprogram kan också beställas från Solfjät.

 

För övrigt komponerar jag sånger till bl.a. bröllop och barnkör samt medverkar tillsammans med familjen vid olika program i föreningar och kyrkor.                                                                                               

 

Solfjät är också förlag till två böcker av Carl-Johan Bergman. Den första boken heter ”Tankar om hembygden” och rymmer dikter med mycket historiska tillbakablickar och roliga episoder. Den alldeles nyutkomna boken heter "Konsten att berätta - Carl-Johan Bergman i berättartagen" och där finns skrönor och berättelser från flydda tider. Många av dem från våra trakter, Salshult, Lemnhult, Näshult osv.

 

Företaget har även en filmproduktion bakom sig nämligen ”Hemma på Haga marker” som handlar om livet under ett år på gården Haga i Stenberga socken.

Både böcker och film finns att köpa i Stenbergabutiken samt direkt från Solfjät.

Diktboken kostar 160:-  Konsten att berätta kostar 140:- och filmen 100:- Jag har även möjlighet att leverera varorna per post. Bara hör av dig vid intresse.

 

Namnet ”Solfjät” är ett riktigt Stenberga-ord skapat av bygdeskalden Pälle Näver. Solfjät är namnet på hans första diktsamling och är hämtat från dikten med samma namn. Tack för att jag fått möjlighet att använda detta vackra ord i mitt företagsnamn!

 

”Och allt som jag hör och känner och ser och allt som mitt hjärta förnimmer, det blir till ett glimmande solfjät i dagg som mänger av himmelskt skimmer.”

 

Tack för att du tog dig tid att läsa

om mitt företag.

Hör gärna av dig,

eller tipsa en god vän!

Med vänliga hälsningar Lenette

 

- Limefärgad brudbukett -
- Liten begravningskrans -