Skip Navigation Links Startsida - Näringsliv

Stenbergabutiken

   

Stenbergabutiken

Adress:Näverbyn, Stenberga
574 97 Vetlanda
Telefon:0383-830 35
Mobil:0383-830 35
E-post:info@stenbergabutiken.se
Hemsida:http://www.stenbergabutiken.se

Stenbergabutiken är en lanthandel med stort sortiment, engagemang och service.

I Stenbergabutiken hittar du mat, dryck och annat som behövs i vardagen. Vi utökar hela tiden vårt ekologiska sortiment och letar ständigt nya lokala leverantörer. Vårt bassortiment av frukt och grönt, mejeriprodukter och färskvaror varierar med årstid och säsong och förstås kundernas önskemål. Får vi ett par dagar på oss kan vi fixa hem det mesta – fråga oss gärna!

Vi säljer fiskekort till Saljenbygdens fvo och har också apoteksvaror, kvällstidningar mm.

Varje onsdag och fredag kör vi hem din beställning ända fram till dörren. Det är helt kostnadsfritt för dig som kund, det enda du behöver göra är att meddela oss senast dagen innan vad du vill ha i kassen. Du kan också ha en stående beställning hos oss – då kommer maten utan att du har lyft ett finger. Testa gärna och se om det passar dig.

 

Aktuellt!

Nästa evenemang för oss i byn är Höstfestivalen fredagen den 4 november, som arrangeras tillsammans med Pälle Näversällskapet, Svenska kyrkan, Vetlanda kommun och Hembygdsföreningen. Som tidigare år kommer vi alla att hjälpas åt att lysa upp byn med marschaller (du kommer kunna köpa och skänka i butiken) och Hembygdsföreningen ansvarar för att de tänds (kanske vill du hjälpa till med det?). Håll utkik efter affischer och info i sociala medier om vad som blir årets föreställning i kyrkan - biljetter beställer och hämtar du i butiken. Och sen förstås blir det 3-rätters höstmiddag i hembygdsgården. Biljetter till middagen köper du i butiken.

Hoppas att vi ses!

 

Boklådan lever sitt eget liv under sommaren, så alldeles strax kommer vi att plocka in den i Näverbyns källare. Det går att botanisera där under vintern - och som ett vårtecken kommer böckern ut igen när det våras. 

 

Stenberga servicepunkt

Stenberga servicepunkt är ett resultat av mångas ansträngningar för att vi ska kunna ha en hög servicenivå i byn. Rent fysiskt är servicepunkten förlagd till Stenbergabutiken, vilket vi är glada för. Innehållsmässigt så kommer servicepunkten att bli det som du har behov av. Just nu hittar du följande funktioner här:

  • kopiator
  • turistinfo
  • kommunal info, t. ex. om Bokbussen och närtrafiken
  • på gång i området-info
  • fritt wifi
  • apoteksvaror i butik samt utlämningsställe för beställda apoteksvaror
  • nyckelutlämning av uthyrningsstugor
  • kaffehörna där du kan dricka en riktigt god java medan du utbyter dagens tankar med någon

Arbetet med servicepunkten inleddes för flera år sedan då Stenberga deltog i projektet Lokala servicelösningar på landsbygden genom organisationen Hela Sverige ska leva. Stenberga byalag ek. för. fortsatte sedan arbetet tillsammans med butiken fram till dagens resultat. Servicepunkten är till stor del finansierad av ett Leader-projekt vilket innebär att en del av finansieringen kommer från EU, en del från Vetlanda kommun och resten från ideella insatser från byborna. Även Länsstyrelsen har varit med och finansierat. Stort tack till alla iblandade så här långt!

Och kom ihåg – det är din servicepunkt! Du bestämmer vilken service som behövs. Vi tar tacksamt emot förslag på förbättringar och utvecklingar av servicen.


Varmt välkommen till Stenbergabutiken

hälsar

Birgitta Emilsson och Sissi Malmqvist

 

 Öppettider 

Måndag - Fredag: 10-18

Lördag: 10-14

Följ oss på facebook: www.facebook.com/stenbergabutiken 

Och på Instagram: Stenbergabutiken

och titta gärna in på vår andra webb-sida: www.stenbergabutiken.se

Vi tar gärna emot förslag på hur vi ska utöka vårt sortiment eller hur vår service kan bli bättre!
Glöm inte att vi gärna plockar ihop varor och kör hem dom till dig - tisdag och fredag varje vecka utan extra kostnad för dig. Hör av dig, så berättar vi mer!
Det går att fika även på vintern! Välkommen
Välkommen till oss hälsar Sissi och Birgitta